Začela se je pomlad in zunaj se je začelo vse prebujati. Tudi Medvedki smo se prebudili iz zimskega spanja in se odpravili na sprehod. Ob sprehajanju smo opazovali kaj vse se prebuja okoli nas. In tako smo opazili, da so tudi ovčke prišle iz hleva na travnik. Bili smo zelo navdušeni, ko smo jih opazovali kako so nas z oglašanjem pozdravile. Večkrat smo jih šli opazovati ter jim nesli tudi suhi kruh, ki smo ga posušili v vrtcu. Ogledali in tipali smo tudi pravo ovčjo volno, ki nam jo je podaril kmet ter iz nje naredili ovčke. Uporabili smo storže, ki smo jih nabrali na Kresu ter nanje prilepili ovčjo volno.

Ker so nam bile ovčke zelo všeč smo se odločili, da se bomo v vrtcu pogovarjali o kmetiji. Tako smo najprej spoznali najpomembnejše vozilo, ki ga potrebuje kmet, da lahko skrbi za svojo kmetijo. TRAKTOR. Opazovali smo kakšne velike gume ima, kakšne sledi puščajo v blatu in tako smo tudi mi tiskali sledi naših »mini« traktorjev.

Vzgojiteljica Janja nam je v vrtec prinesla kletko… Hmm, le kaj je v njen smo se spraševali? Kmalu smo zaslišali čivkanje in hitro smo ugotovili, da se v kletki skrivajo majhni piščančki. Vsi smo bili navdušeni kako so majhni in ljubki.

Na kmetiji je res lepo – to smo ugotovili tudi med različnimi dejavnostim in igrami, katere smo izvajali v povezavi s to temo.