V mesecu oktobru smo že lepo osvojili vrtec in ob prihodu veselo korakali v igralnico k prijateljem in vzgojiteljicam. V decembru smo se veliko družili z ostalima dvema skupinama 1. starostnega obdobja in s tem okrepili medsebojne vezi med otroki in vzgojiteljicami. Skupaj smo plesali, telovadili, imeli kino, peli zimske otroške pesmice ob spremljavi kitare in ukulele, ter ustvarjali iz slanega testa. Predvsem smo se imeli zelo lepo in praznično.

V januarju nas je končno razveselil sneg, katerega smo najprej spoznali v igralnici, nato pa smo se z njim igrali na malem vrtu pri vrtcu. Otrokom najprej na dotik ni bil všeč, ampak so kmalu ob igri začeli uživati. Ker so za zimski čas potrebna topla oblačila, smo jih preko knjig spoznali, poimenovali, jih oblačili, poslušali bibarije, spoznali pravljico Rokavička- tudi preko kamišibaja; naredili trganko, obešali perilo,…

Postali smo tudi že zelo samostojni, saj se sami potrudimo sezuti in obuti copatke, si oblečemo hlače, damo na glavo kapo, se držimo za roke v koloni in tudi že naredimo lužo v kahlico.

Čakamo pomlad, da bomo že brez pleničk in bodo naše kahlice lahko dobili mlajši otroci, saj smo mi že začeli s praznovanjem rojstnih dni, pri katerih pihamo že dve svečki.

Z odprtimi rokami čakamo še naše nove prijatelje, v skupino, da jim pokažemo kaj vse že znamo in to naučimo še njih.

Lep pozdrav od Zajčkov

Dostopnost