Spet je prišel praznični čas, ko nam pisane lučke pričarajo nasmeh na obraz. Razveseljujejo nas prijetna druženja, drobne pozornosti, posebna doživetja.

V naši skupini smo najprej izdelali venčke za okrasitev domov. Z različnimi tehnikami smo izdelali slike novoletnih smrečic za okrasitev igralnice. Izdelali smo tudi voščilnice in se seznanili z voščili. Pri vseh izdelkih smo urili spretnosti s škarjicami.

Največ časa pa smo namenili druženju z različnimi skupinami vrtca:

  • Skupino Pikapolonice smo povabili v telovadnico na »Ples snežink«. Druženje smo nadaljevali ob igri in nizanju koščkov stiropora v ogrlice.
  • Skupina Mucki nas je povabila na predstavo »Darilo« in na druženje v igralne kotičke.
  • Skupini Medvedki smo zapeli pesmico Mire Voglar Živali jeseni in predstavili igro vlog »Veverica nima časa«. Skupaj smo zapeli nekaj pesmic in se igrali v kotičkih.
  • Vse skupine zgornjega nadstropja smo se zbrale v telovadnici na prireditvi, kjer je vsaka skupina izvedla nastop. Ježki smo se predstavili z rajalno igro Didl didl dajčka. Za zaključek smo v zborčku zapele tudi vzgojiteljice.
  • V dopoldnevu druženja med vsemi skupinami zgornjega nadstropja so otroci imeli možnost izbire za aktivno sodelovanje v različnih dejavnostih, ki so se odvijale po igralnicah in druženja z otroki različnih starosti.

Nekaj utrinkov decembrskih doživetij naše skupine vam prikazujejo fotografije.

Pred nami pa so praznični dnevi, ki jih bomo preživeli s svojimi domačimi. Naj bodo prijetni, taki, kot si jih želi vaše srce. Srečno!

Dostopnost