V petek, 21. 4. 2023, smo se odpravili z avtobusom v Ljubljano na ogled lutkovne predstave Zajčkova hišica. Otroci so že cel teden nestrpno čakali na obisk Lutkovnega gledališča, predvsem pa jih je navduševala tudi sama vožnja z avtobusom. Končno je prišel petek, dan, ko smo se hitro oblekli in nestrpno čakali prihod avtobusa. Vsi otroci so komaj čakali, da končno vstopijo na avtobus, se pripnejo z varnostnimi pasovi in doživijo to pustolovščino.

V Lutkovnem gledališču smo v garderobo pospravili oblačila, ter se skupaj odpravili na ogled predstave. Udobno smo se namestili na stole in nestrpno čakali, kaj se bo zgodilo. Predstava je bila zelo zabavna, saj se je po dvorani velikokrat razprostiral otroški smeh. Po ogledu predstave smo nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom.

Odšli smo na sprehod do Zmajskega mostu, kjer smo si pogledali zmaje, ki čuvajo most, ter Prešernov spomenik. Po poti na avtobusno postajo smo spremljali zanimivo dogajanje po stojnicah in tržnici.  Kmalu smo se morali vrniti na težko pričakovano vožnjo z avtobusom do vrtca, kjer nas je že čakalo kosilo. Ker je bil dan poln doživetij, so nekateri otroci med vožnjo domov tudi omagali.

no images were found

Dostopnost