Vsako jutro, ko nas pot vodi v vrtec, se povzpnemo po stopnicah do vrat, kjer nas slika ježka usmeri v igralnico naše skupine. V njej nas pod vodstvom vzgojiteljic in družbi vrstnikov vsak dan čakajo novi izzivi in zanimivosti.

Iskali smo informacije, kakšen je jež, kje živi, s čim se hrani… Z oblikovanjem slanega testa in uporabo špičastih palčk si je vsak izdelal svojega ježka. Urili smo spretnost kotaljenja.

Pregledovanje in prebiranje slikanice Ježkov dom, ko pride jesen (Elena Ulyeva) nas je motiviralo za pogovor in raziskovanje narave z opažanjem vsakodnevnih sprememb, ki nam jih prinaša jesen. Spoznavali, poimenovali, razvrščali smo jesenske plodove, pridelke in naravni material, ki smo ga našli ob gozdu. Z njim smo ježku v igralnici uredili topel dom. Botri jeseni pa priskočili na pomoč z barvanjem listkov. Različne plodove smo prelagali z uporabo pincet ter jih uporabili za ustvarjanje različnih slik in mozaikov.

Ob prepevanju nove pesmice Mire Voglar Živali jeseni smo z inštrumenti in gibanjem ponazarjali jesenska opravila gozdnih živali.

V igralnih dnevih z igračami gozdnih živali od doma pa pripravili piknik, gozdni poligon, postavljanje brlogov in različne gibalne dogodivščine.

Dostopnost