December je bil poseben mesec. Mesec, ko smo vsi našli otroka v sebi in se veselili drobnih presenečenj, sladkih radosti, malih skrivnosti. Zadnji dan v novembru smo imeli novoletne delavnice skupaj s starši in starimi starši. Na praznični delavnici smo izdelali bleščeče kozarce s svečkami, okraske za na smrečico in voščilnice. Ta dan smo postavili tudi smrečico. Tako se je čarobni december pričel.

Prvi dan v decembru smo z otroki našli nabiralnik in v njem pismo. Napisal ga je naš stari prijatelj palček Pohajalček. Povedal je, da mu je sneg podrl dom, in si ga je uredil kar v našem vrtcu. Seveda smo mu to dovolili, ter mu okrasili njegovo malo smrečico. Velikokrat nam je pustil kakšno pismo ali presenečenje v nabiralniku, ki smo ga redno preverjali. S svojimi pismi nas je usmerjal k dejavnostim, v njegovem nabiralniku smo našli tudi material  za izdelovanje solnih snežink, okraskov za smrečico, ptičjih pogač, risanko za kino dan, sestavine za peko čokoladnih kroglic itd. Naučili smo se novih pesmi in spoznali pravljice s praznično vsebino. Tako smo si ogledali predstavo Smrečica za medveda in tudi mi okrasili drevesa v gozdu s ptičjimi pogačami, ter pticam polepšali zimske dni. Vsak dan smo pridno izpolnjevali naloge z adventnega koledarja in včasih nas je pod smrečico pričakalo kakšno presenečenje. Tudi sam Miklavž s spremstvom nas je obiskal. Toda čarobnega decembra še ni bilo konec.

Družili smo se z lovcem Andražem, ki nam je pokazal rogovje jelena, gamsa in srnjaka. Lahko smo se celo dotaknili nagačene kune. Pokazal nam je rog, na katerega nam je zaigral, ter nam predstavil svojo opremo, ter kaj lovci sploh počnejo. Obljubil nam je, da nas bo spomladi pospremil na ogled preže.

Ogledali smo si kar tri predstave, eno v vrtcu Železniki: Pismo za Dedka mraza in eno v vrtcu Selca: Medvedka na snegu. V petek, 23. decembra 2022, so učenci iz šole Dražgoše, prišli  k nam na obisk v vrtec. Vzgojiteljici sva zaigrali igrico Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo. Nato pa so se učenci pomešali med vrtčevske otroke in se z njimi igrali. In še preden smo se dobro zavedali, se je mesec december že bližal h koncu. Na vrata so potrkali prazniki, mi pa se bomo še dolgo spominjali vseh lepih trenutkov, ki so naredili december še bolj čaroben.

Dostopnost