Ribice smo v tem jesenskem času preko igre in različnih dejavnosti veselo zakorakali v novo šolsko leto.  Ob zvokih harmonike in kitare smo veliko prepevali, se igrali z ritmom, poslušali zgodbice preko kamišibaj gledališča, se igrali različne socialne in gibalne igre, likovno ustvarjali in se veliko gibali v naravi.

S starejšimi otroki naše skupine smo se odpravili tudi v Kekčevo deželo, kjer smo v čarobnem vzdušju in objemu prelepe narave začutili pravljico o Kekcu. V tednu otroka smo med drugim ustvarjali v likovnih delavnicah, se igrali jesensko tombolo, raziskovali plovnost predmetov, imeli kino kar v svoji sobi, se gibali na poligonu in odpravili na orientacijski pohod.

Dobro smo že zakorakali v jesen, kar je odlična priložnost za raziskovanje narave v njeni čudoviti barvitosti in pestrosti. Zavedamo se, da je stik z naravo bistven za skladen razvoj otroka, zato preživljamo čim več časa na prostem. Skupaj opazujemo naravo in iščemo odgovore, s katerim bi lahko razumeli svet. Tudi v prihodnje bomo velik poudarek dajali raziskovanju narave, kajti bolj kot jo poznamo, bolj jo spoštujemo.