V preteklih mesecih smo sodelovali v projektu Pasavček. Slogan projekta se glasi: RED JE VEDNO PAS PRIPET. Katerega se je večkrat dnevno slišalo v naši igralnici.

Imeli smo veliko zabavnih aktivnosti preko katerih smo se naučili precej novega, z nami so sodelovali tudi starši.

  • Odpravili smo se na lov za prometnimi znaki. S plišasto igračo Pasavčkom smo se odpravili po Železnikih in iskali prometne znake iz fotografij.
  • V telovadnici smo izvajali štafetne igre in se naučili novo gibalno igro: Policaj reši me, ki nam je bila še posebej všeč.
  • Otroci so domov nesli Pasovčkov nahrbtnik in z njim preživeli nekaj lepih dni.
  • Izdelali smo čisto posebni prometni znak, ki nas opozarja na obvezno uporabo varnostnega pasu. Prometne znake smo izobesili pred vrtcem, na parkirišču za šolo, na oglasni deski… En znak smo odnesli tudi na občino, kjer nas je sprejel župan.
  • Spoznavali smo različne avtosedeže in se učili pravilnega pripenjanja. V tabelo smo vsakodnevno en teden skupaj označevali, če na poti v vrtec in ob odhodu domov upoštevamo pravila v prometu (uporaba čelade, ali se pripnemo).
  • Med sprehodi so otroci opazovali ali so vozniki in sovozniki pripeti v avtomobilu. Skozi okno so opazovali svoje vrstnike, ki so odhajali domov, če se usedejo v avtosedež in pripnejo.

Počeli smo še veliko drugih dejavnosti. Najpomembnejše je, da smo se ob tem  tudi zabavali in veliko naučili.

Deklamacija o Pasavčku pa nas vedno še dodatno opomni.

PASAVČEK JE MOJ PRIJATELJ,
Z NJIM JE V AVTU VEDNO VARNO,
VOZIT SE JE RES ZABAVNO,
ČE VSI VEMO KAJ JE RED:

RED JE VEDNO PAS PRIPET.

OČKU REČEM AL PA MAMI,
DA ME S PASOM VARNO SPRAVI,
VSI NAJ VEMO, KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.

Dostopnost