Letošnjo jesen smo ježki preživeli zelo aktivno. Najprej smo se pridružili dogodku, ki je potekal po celi Sloveniji in to je bil podnebni tek. Iz odpadnega materiala smo si sami izdelali štafetne palice. Veliko smo se o tem pogovarjali in vadili predajo palice. Na dan teka pa smo se odpravili na makedamsko pot v Dašnico in si štafetne palice med seboj predajali. Tekli smo vse do igrišča v Dašnici.

V naslednjih dneh smo spet tekli. Tokrat je bil na vrsti jesenski kros. Najprej smo se v jutranjem krogu o tem pogovarjali, kako bomo tekli, kaj potrebujemo za tek,…Potem pa smo se kar odpravili na travnik za Soro, se dobro ogreli in odtekli kros. Ker smo bili tako dobri, smo si vsi prislužili medaljo.

Odšli pa smo tudi na izlet v Podlonk. S seboj smo vzeli vsak svoj nahrbtnik v katerem je bila malica. Peljali smo se s kombijem, kar je bila za nas prava dogodivščina. V Podlonk smo odšli s prav posebnim namenom in sicer jahat konja. Že v vrtcu smo se na to dobro pripravili, priznali da nas je malo strah ampak smo ga vsi premagali. Primož nam je pokazal, kako konja osedla, krtači, očisti kopito in kako z njim ravna. Z zanimanjem smo ga poslušali in sodelovali, ko nas je potreboval. Seveda pa komaj čakali, da bo vsak poskusil jahat. Bilo nam je zelo všeč. Potem nas je Primož odpeljal še v hlev, kjer smo lahko hranili bike, ter si ogledali kokoške in pujse. Lepo smo se mu zahvalili in že odhiteli v bližnji gozd, saj smo z nestrpnostjo čakali, da vsak odpre svoj nahrbtnik, pokaže ostalim kaj je prinesel in poje svojo malico. Ker nam je ostalo še malo časa smo se igrali v gozdu do prihoda kombija. Potem pa se vrnili v vrtec na kosilo. Zelo smo uživali v izletu in na splošno v celi jeseni. Zdaj pa se počasi že pripravljamo na zimo in spet bomo lahko veliko zunaj na snegu.

Dostopnost