Lepega jesenskega dne smo se otroci iz skupine Pikapolonic odpravili na izlet. Po zajtrku smo se s kombijem odpeljali v Topolje. Nad vožnjo smo bili navdušeni, saj se je večina otrok s kombijem peljala prvič. Šofer nas je pripeljal do gozdne ceste, po kateri smo se peš odpravili proti vasi. Med hojo smo opazovali lepe jesenske barve in okoliške hribe. Poslušali smo žvrgolenje ptic in šumenje listov. Po malici, ki smo jo imeli kar v naravi, smo odšli naprej, proti kmetiji pri Soršk.

Gospa Metka nas je lepo sprejela in nam najprej pokazala sušilnico sadja, ki se ji po domače reče pajštva. Mmmm, kako sladko je bilo suho sadje, ki smo ga lahko tudi poskusili! Potem smo si ogledali še hlev. Videli smo krave, bikca in telička. Hranili smo jih s senom in videli iz kje priteče mleko. Gospa nam je namreč pokazala, kako se ročno molze kravo. Pogledali smo tudi k pujsoma in slišali kako »cmokata« kadar jesta.

Pred odhodom nazaj v vrtec, smo še malo tekali po dvorišču in tako pričakali kombi, ki nas je odpeljal v vrtec na kosilo. Izlet v Topolje nam bo ostal v lepem spominu.