Šolsko leto se počasi zaključuje in večino načrtovanih dejavnosti smo že opravili. Med njimi je tudi vrtec v naravi. Tako kot lansko leto, smo se tudi letos odpravili v Dolenjo vas pri Čatežu. Polni navdušenja in pričakovanj smo v sredo, 20. 5. 2015, sedli na avtobus in se odpeljali dogodivščinam naproti.

Na cilju nas je pričakal prijazni upravnik doma Čebelica.  Razkazal nam je prostore in na kratko razložil pravila, ki smo jih kot gostje morali upoštevati.  Razporedili smo se po sobah, uredili postelje in takoj za tem že sedli k okusnemu kosilu.

Že prvo popoldne smo odšli na hrib Zaplaz. Izvedeli smo, da v teh krajih živi škrat Čatež.  Med potjo smo se ustavili, se o njem pogovarjali, zanj izdelali bivališča in upali, da ga bomo kje zagledali.

Po večerji  je sledila večerna igra Spoznaj prijatelja, nato pa smo se pripravili na počitek.

Naslednji dan smo se dopoldne preizkusili v plezanju po plezalni steni in izdelovanju origamija. Popoldne pa smo preživeli na travniku. Spoznavali smo živali in rastline in o njih izvedeli mnogo zanimivega.  Na zabaven način smo se naučili zavezati tudi vezalke in vozel.

Zvečer nas je čakala še »disko« zabava. Vsaka skupina je pripravila zabavno točko, nato pa je sledil ples.

Zadnji dan smo pospravili sobe in po zajtrku spoznali, kako izdelati šotor. Ogledali smo si še nekaj živali, ki jih imajo v domu in nekaj časa namenili igri. Preden smo se poslovili od animatorjev in upravnika doma, smo si privoščili še kosilo ter razdelili priznanja.

Veseli in dobre volje, da se je vse lepo izteklo, smo se v petek popoldne vrnili domov.

Vzg. Alenka Gajgar, vodja vrtca v naravi