Vemo, da je veverica gozdna žival, zato bomo tudi mi, otroci iz skupine Veverice letos veliko časa preživeli v gozdu. Do sedaj smo uspeli že izvesti en lep izlet do hriba Kres, kjer smo se igrali z naravnim materialom.

Še posebej zanimiv pa je bil jesenski piknik, ki smo ga izvedli (skupaj z otroki iz skupine Sovice) kar v gozdu.

V vrtcu smo vzgojiteljice pripravile dobrote, ki smo jih odnesli s seboj na gozdno jaso. Skuhale smo kostanj, pripravile sok in hruške. Odšli smo na gozdno jaso, kjer so se otroci lahko usedli na odeje, ki smo jih prinesle s seboj in se posladkali z vsemi prinešenimi dobrotami. Med jedjo smo prisluhnili zvokom gozda in si ogledali jesensko obarvano drevje. Po tem, ko so se otroci najedli vseh jedi, pripravljenih za piknik, pa so se lahko igrali na gozdni jasi, v bližnjem gozdu ter rajali ob zvokih otroških pesmic, ki so jim lahko prisluhnili na zvočniku, ki smo ga prinesli s seboj. Glasba je bila jesenska in primerna tudi za poslušanje v gozdu.

Ker pa vseeno ne bomo uspeli vseh dni preživeti v gozdu, bomo veliko dejavnosti izvedli tudi v igralnici. Tokrat smo trem vevericam iskali najljubšo hrano in jo razvrščali v njihove domove…

zapisala vzgojiteljica Alenka Gajgar