V letošnjem šolskem letu smo pikapolonice prvič obiskale knjižnico. Odslej se bomo  večkrat odpravili v šolsko knjižico.

Kaj pa sploh je to knjižnica? Takole so odgovorili otroci:

K gremo po knjige. (Lovro)
Tam daleč je Loka, tam je knjižnica. (Manca)
Trgovina. (Lota)
Hiša. (Tim C.)
Hiša. (Jaka)
Mucek. (Oliver)
Hiša. (Drejc)
Hiša. (Aleksej)
Da so noter knjige. (Ajda)
Knjiga. (Filip)
Knjiga. (Zala)
Trgovina. (Tine)
Hiša. (Tim P.)
Avto. (Dejan)

Na prvi obisk knjižnice smo se dobro pripravili. Najprej smo si v ponedeljek kar v igralnici zašili vrečke za knjige. Otrokom je bilo prav zanimivo opazovati, kako se šiva s šivalnim strojem. En, dva, tri in vrečke so bile zašite. Da jih med seboj ne bodo zamenjevali, je vsak otrok na vrečko narisal še sebe. Nato smo se v igralnici igrali knjižnico. Otroci so si v kotičku lahko izposodili knjige, si jih pospravili v vrečko in jih nato gledali. Koliko spretnosti in medsebojne pomoči je bilo potrebne, da so knjige pospravili v vrečko. Ko so tisti dan otroci odhajali domov, je bilo na hodniku slišati pripovedovanje otrok staršem o tem, kaj vse smo ustvarjali.

V sredo je prišel težko pričakovani dan – obisk knjižnice. Poiskali smo  vrečke in verjemite, da je prav vsak  otrok prepoznal svojo. Knjižnico smo obiskali v dveh skupinah. Ob prihodu v knjižnico nas je toplo sprejela gospa Uršula Bernik, ki nas je najprej popeljala med knjižnimi policami in nam nato pokazala še oddelek za najmlajše. Vsak otrok si je lahko izposodil eno knjigo. V igralnici smo nato izposojene knjige prelistali in se dogovorili, da jih bomo prebirali ob različnih priložnostih in pred počitkom.

Sedaj pa komaj čakamo na prihodnji obisk knjižnice.

                                                                                                                                              Barbara Tavčar