Z otroki smo se s kombijem odpravili v Škofjo Loko in že to je bila prava dogodivščina. Tam smo si v zdravstvenem domu ogledali ambulanto nujne medicinske pomoči, kjer so nam reševalci predstavili svoj poklic ter si ogledali reševalna vozila. Nato nas je Žanova mami odpeljala pokazati, kje je njena služba. Odšli smo do fizioterapije, kjer so nam fizioterapevte pripravile poligon nad katerim smo bili vsi navdušeni.  

Naša naslednja postaja je bila policijska postaja Škofja Loka. Ogledali smo si notranje prostore, policijska vozila in opremo. Otroci so bili najbolj navdušeni nad priporom.

Obiskali smo tudi gasilce v Železnikih. Pokazali so nam opremo, ki jo uporabljajo za reševanje in gašenje, tovornjake in njegovo opremo, poslušali smo sireno in celo poskusili gasiti s pravimi gasilskimi cevmi.

Veliko smo se pogovarjali o prometni varnosti, hodili na sprehode z odsevnimi jopiči in odsevniki. V igralnici smo si dneve krajšali z različnimi igrami vlog (zdravniki, reševalci, policisti, gasilci …).