December je praznični čas, ko vsako leto staršem izdelamo voščilnico. Tokrat smo se odločili, da bi izdelali voščilnice za starše, pa tudi stare starše. Ker je bilo voščilnic potrebno izdelati kar veliko in ker naši otroci pri izdelovanju izdelkov potrebujejo kar nekaj pomoči, sem v našo skupino povabila otroke iz 4. a razreda, ki so z veseljem priskočili na pomoč. Ena izmed prednostnih nalog našega vrtca v letošnjem šolskem letu je namreč tudi medgeneracijsko povezovanje.

V torek, 13. 12. 2022, so prvo šolsko uro v našo igralnico prišle deklice in našim otrokom pomagale pri izdelovanju voščilnic in se z njimi tudi igrale. Drugo šolsko uro pa so prišli dečki in z njimi smo nadaljevali z igro in izdelovanjem voščilnic. Opazila sem, da so pri dejavnosti uživali vsi otroci, tako naše Veverice, kot tudi učenci iz 4. a razreda.

Otroke sem povabila v našo igralnico še v sredo, četrtek in petek. Čeprav so morali učenci iz 4. razreda te dni budilko pripraviti za eno uro pred poukom, so vsi otroci z največjim veseljem zopet prišli k nam, se z našimi otroki igrali in izdelali še nekaj manjkajočih voščilnic. Igra je potekala umirjeno, ustvarjalno in tudi poučno. Učenci so z veseljem našim otrokom brali zgodbe, jim  pomagali pri sestavljanju kock, se igrali z dojenčki, plesali….. Izdelava voščilnic pa je bila izredno uspešna, saj so izdelali še nekaj voščilnic več, kot je bilo potrebno. Poudariti moram, da so voščilnice v celoti izdelali otroci sami.

Ker smo uživali v našem skupnem druženju, sva se z učiteljico go. Majdo Demšar že dogovorili, da to ni bilo naše edino druženje, v pomladnih mesecih zagotovo izvedemo vsaj še eno, kakšno pa bomo še videli. Kako je vse skupaj potekalo, pa si lahko ogledate še v priloženih fotografijah.